Art of CGI  10 Eylül 2019   Ana Sayfa/Sektörel  

TEDx Sahnesinde Gerçek Olmayan Biri Var!

5 sene önce

Siggraph’ta çeşitli endüstri liderleri tarafından etkileyici bulunan ve bizi gerçekten hayrete düşüren dijital insan modellemesi sunumu Digital Domain ve Unreal Engine firması tarafından TEDx konuşma salonunda yapıldı.

Doug, şovu sahneye çıkmadan önce sanal ikiziyle konuşarak açar. Doug, Xsens markasına ait WIFI üzerinden yapılmasını gerektirmeyen ve tüm gerçek zamanlı yetenekleri MOCAP elbisesi üzerinden sağlayan sunumunu yaptı. Gerçek zamanlı olarak en yüksek kalitede yüz izleme verilerinide çözümleyen elbise Cubic Motion yüz izleme kulaklığınıda barındırıyor.

DigiDoug’un karmaşık animasyonu için derin makine öğrenmesi gerekliydi ve bunun verimli çalışması için büyük miktarda veri gerektiriyordu. Mimik hareketleri saatlerce süren hareket yakalama işlemi ile kaydedildi ve bu, daha sonra oluşturulan yüzeye ait ayrıntılı bulut haritaları ile Unreal Engine üzerinden dijital modele aktarıldı.

Proje %100 oranında tamamlanmış değil ve bu teknoloji hızla büyüyor. Xsens ile ilgili geçmiş zamandaki başka bir habere buradan ulaşabilirsiniz.Konunun videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ekran sağ altından TÜRKÇE altyazı ile izleyebilirsiniz.

 

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir