Art of CGI  21 Ekim 2024   Ana Sayfa/Yazılım  

Adobe’den Foto Manipülasyon Evrimi

4 gün önce

Project Perfect Blend, Photoshop’taki görüntülerin aydınlatmasını yapay zeka yardımıyla otomatik olarak sihirli bir şekilde eşleştirerek size ustaca hazırlanmış bir foto manipülasyon örneği sunuyor.

 

Adobe MAX Sneaks oturumunda canlı izleyicilerden en büyük tepkiyi alan demo, hareketsiz görüntüleri birleştirmek için yeni bir yapay zeka aracı olan Project Perfect Blend oldu. Bu araçla kullanıcılar, Photoshop’ta bir arka plan görüntüsüne yeni bir ön plan nesnesi ekleyerek bunu ayrı bir katman olarak içe aktarabilir ve arka planı kaldırabilirsiz.

Bir Uyumlaştır (harmonize) düğmesine tıklandığında ön plan görüntüsü yeniden aydınlatılır ve ışık yönü, ton aralığı ve renk paleti arka plan görüntüsüyle otomatik olarak eşleştirilir. Ön plan görüntüsünde fırınlanmış (baked-in) aydınlatma varsa Project Perfect Blend yeni aydınlatma şemasını uygulamadan önce otomatik olarak aydınlatmayı kaldırır.

Ayrıca bu araç yeni ön planın çevredeki nesneler üzerine düşürdüğü gölgeleri oluşturarak arka planla sorunsuz bir şekilde harmanlanmanıza yardımcı oluyor. Bu, hemen kullanışlı görünen araçlardan biri ve yakında Photoshop’un ticari sürümünde son kullanıcıya sunulacak.

Son olarak aslında bu özellik mimari render daha sonra alıp cut-out insan ve canlı ekleyen tasarımcılar için hayat kurtarıcı bir özellik olmuş, şimdiden dört gözle bekliyoruz.

MAX Sneaks 2024 oturumlarının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Haberin İngilizce versiyonu için sizi BURAYA alalım.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir